donderdag 19 november 2009

Nieuw studiecentrum in Canada

De nieuwsbrief van het Centre for Research into Freemasonry and Fraternalism aan de Universiteit Sheffield bericht over plannen voor een nieuw studiecentrum op het vakgebied in Canada.
De Grand Lodge A.F. & A.M. of Canada wil met het Grand Master’s Project (2009–2011) een fonds oprichten om een Centre for Masonic Studies op te richten in samenwerking met de Provincie Ontario and de Brock Universiteit in St. Catharines, Ontario. Dit project eert de naam van R.W. Bro. Charles A. Sankey (1905-2009), rector van de universiteit in 1969-1974 en vooraanstaand vrijmetselaar. Zijn collectie zeldzame maçonnieke publicaties is onderdeel van de James Gibson Bibliotheek in Brock. De aftrap voor het project wordt gegeven met een reeks lezingen in de lente van 2010. Donaties aan The Masonic Foundation of Ontario, projectnummer 2937, zijn welkom.
Het CRFF is ook benaderd door de Grootloge van Manitoba, die de mogelijkheid voor de oprichting van een leerstoel onderzoekt. En vanuit Brazilie komen berichten dat de Universiteit van São Paulo contact heeft met de Grootloge aldaar, om de mogelijkheden van samenwerking te verkennen.
Het handjevol Nederlandse onderzoekers, dat ooit het initiatief voor de oprichting van de OVN nam, is allang niet meer alleen. Als nu ook nog wereldwijd eenzelfde hoeveelheid fondsen voor de studie van de vrijmetselarij in het leven wordt geroepen...

Geen opmerkingen: