vrijdag 8 januari 2010

Vacature conservator CMC

De Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden zoekt een nieuwe conservator voor het Cultureel Maçonniek Centrum ‘Prins Frederik’ in Den Haag, waar haar historische bibliotheek, archief en museale collectie zijn ondergebracht. De advertentie is hier te vinden.
De positie kwam vrij omdat de vorige conservator, drs. Evert Kwaadgras, enige tijd geleden om gezondheidredenen moest terugtreden. Inmiddels is drs. Marijke de Vries, eerder verantwoordelijk voor de registratie van archieven, aangesteld als directeur van het CMC. Zij zal de werkzaamheden van de nieuwe conservator aansturen. Een prima moment om een sterke kandidaat uit de erfgoedsector aan te trekken, en zo de positie van het CMC in de academische en erfgoedsector naar het niveau te brengen, dat bij een collectie van dit kaliber past.
De voorkeur gaat volgens de advertentietekst uit naar kandidaten die lid zijn van de Orde of een door haar erkende Grootmacht. Laat dit de juiste man/vrouw uit de erfgoedsector niet afschrikken, want het CMC heeft echt het potentieel uit te groeien tot een van de belangrijkste Nederlandse onderzoeks- en studiecentra.

[Exterieur en expositieruimte CMC. Foto's: www.vrijmetselarij.nl]

Geen opmerkingen: