woensdag 6 mei 2009

Nieuwe aanstellingen op het vakgebied

Het Centre for Research into Freemasonry and Fraternalism aan de Universiteit van Sheffield heeft de aanstelling van een post-doc onderzoeker bekend gemaakt. Dr. Róbert Péter, verbonden aan de University of Szeged in Hongarije, zal in het kader van een British Academy Visiting Fellowship en een Eötvös beurs van de Hongaarse overheid het centrum komen versterken tot september 2009.
Dr. Péter onderzoekt de ideologische aspecten van de Engelse vrijmetselarij. Het onderwerp van zijn proefschrift was The Mysteries of English Freemasonry: Janus-Faced Masonic Ideology and Practice Between 1696 and 1815 (2006). Hij is tevens de redacteur van recensies van het Journal for Research into Freemasonry and Fraternalism.

De CRFF Nieuwsbrief vermeld ook de aanstelling van twee onderzoekers aan de Universiteit van California in Los Angeles (UCLA, USA). Een post-doc plaats voor 'History of fraternalism and freemasonry' bij de Faculteit Geschiedenis is toegewezen aan Natalie Bayer, (Rice Universiteit USA). Bayer is gespecialiseerd in Russische vrijmetselarij en internationale contacten tussen 1750 en 1850. Daarnaast is Matthew Crow, gespecialiseerd in Amerikaanse geschiedenis onder Thomas Jeffersonals Research Assistant aangesteld. Zij zullen ieder een collegereeks aan de UCLA over vrijmetselarij gaan verzorgen.

Geen opmerkingen: