zondag 30 september 2007

Welkom !

Het is enige tijd stil geweest rondom de OVN, wat echter niet betekent dat het bestuur heeft stilgezeten. Achter de schermen is hard gewerkt aan de voltooiing van diverse erfgoedprojecten, waarvoor de OVN in 2005 en 2006 subsidies werden toegezegd, waaronder de pilot study naar logegebouwen uit de periode voor 1945 en de inventarisatie van maƧonnieke documenten in openbare archiefcollecties. Ondertussen werd een nieuwe oproep voor beurskandidaten gedaan. Daarnaast zijn met diverse organisaties gesprekken gevoerd over het inventariseren van de historische archieven van gemengde vrijmetselaarsorden en andere esoterische organisaties uit de periode voor 1945, een project dat voor 2008 in de planning staat. Binnenkort verschijnt de Archiefwijzer in druk.

Omdat het kleine bestuursteam ook in het dagelijkse leven buiten de OVN een drukbezette agenda heeft, is de verzending van de nieuwsbrief er eerder dit jaar bij ingeschoten. Er is dan ook gezocht naar een andere, minder kostbare en meer efficiƫnte weg om relaties van nieuws vanuit het vakgebied en de OVN-kringen te voorzien middels deze nieuwe weblog (= blog). Voordelen van een blog zijn, dat deze frequent kan worden bijgewerkt en lezers hun reacties op berichten kunnen plaatsen. Voeg deze pagina dus toe aan uw 'favorieten' en bezoek ze regelmatig.

Persberichten, aankondigingen en verslagen van lezingen en congressen, aankondigingen en recensies van publicaties, en ander relevant nieuws op het vakgebied is welkom bij de redactie: info@stichtingovn.nl.

Geen opmerkingen: